Okładka książki dla Lucia

Lucia

Opis książki

I hjärtat av en fullsatt arena ska Hannah dö, för att sedan återuppstå och förmedla sanningen – att kristendomen är den enda sanna religionen. Men Hannah står inför ett dilemma; i hela sitt liv har hon varit ovetande om att hon blivit född in i en mäktig kristen orden, som sedan årtusenden förutbestämt hennes öde – att återuppväckas och förmedla guds budskap, trots att hon själv är övertygad ateist. Det här kommer forma och pröva henne när hon ställs inför det okända.

En hemlig kristen sekt har pekat ut Hannah som sin "dotter," med avsikt att låta henne återupplivas inför en skeptisk värld. Återuppståndelsen, framkallad med hjälp av kemiska substanser, förväntas inträffa i vår moderna tid.

Kan Hannah, med sina egna tvivel, avslöja sanningen om det som hon snart ska uppleva och bryta det mörka grepp som orden har över världen?

Journalisten Liv Aulin kastas in i en dramatisk händelse, mitt under den pågående repetitionen av årets luciasändning i Uppsala domkyrka. Det är just den här företeelsen som motiverar henne att inleda skapandet av en ny roman. Medan berättelsen om Hannah Omalu och den gåtfulla orden tar sin början, är Liv ovetande om att den fiktiva skildring som hon formar, håller på att vävas samman med den verklighet som omsluter henne.

Välkommen till en värld där tro, tvivel och hemligheter förenas i en fängslande historia om identitet och övertygelse. I den här gripande berättelsen om makt, korruption och existentiella tvivel, utforskar romanen gränserna mellan det övernaturliga och skepticism, samtidigt som den kastar ljus över det orättvisa i samhället.

Szwedzki