Okładka książki dla När drömmarna slår in

När drömmarna slår in

Opis książki

Strängnäs 2024. Evy har passerat trettiofem och den biologiska klockan tickar. Tyvärr är inte sambon Fredde intresserad av att börja om med ny familj och småbarn. Han vill lägga sin tid på vackra gamla saker och när han får chansen att öppna en antikvitetsaffär tvekar han inte en sekund. Evy, som förutom sin barnlängtan drömmer om att försörja sig som författare, ser långsamt de egna framtidsplanerna smulas sönder av tunga byråer, svårsålda vitrinskåp och sköra designkoppar. Men när hon hittar en undangömd dagbok i en sekretär väcks hennes nyfikenhet. Kanske kan den ge henne stoff till en ny roman?

Strängnäs 1955. Bibbi längtar efter äventyr och älskar den nya rock’n’roll-musiken. Hennes dröm är att få resa till Amerika. En efterlängtad danskväll på stadens regemente förändrar alla förutsättningar men tar henne ändå till andra sidan Atlanten. Hennes drömmar visar sig dock ha ett högt pris.

När drömmarna slår in är första delen i Sofie Axelzons serie om Antikboden Ugglan. Det är en varm berättelse om hur drömmar kan krossas och förverkligas. Kanske vet vi inte alltid vad vi önskar.