NÅR SINDET ER SANDT
EN VEJ TIL EN NY LIVSFILOSOFI
Opis książki
Vi kan ikke forudse og nøje planlægge livet, det er et faktum. Det er både spændingen og udfordringen ved livet. Men vi kan gøre os parate til at modstå flere af de udfordringer, som livet måtte byde på. Og i det øjeblik, hvor du føler, at du har hele dig selv med, at du kan stå inde for din adfærd og er tro mod dine følelser og overbevisninger, da vil det være mere fremkommeligt at tage livtag på disse udfordringer.
Det er, når vi samler for mange dårlige beslutninger, nederlag, misforståelser, uindfriede forventninger og skuffelser over egen eller andres adfærd, at vi ikke lykkes med livet, og hvor det hele blot bliver lagt oveni den bagage, du bærer rundt på af samme indhold. Når din bagage bliver for tung, når du fra tid til anden ikke får renset og ryddet op i dit sind, kan det udvikle sig til stress, angst og depression. Nogle er i stand til at bære en større og tungere bagage end andre, men vi har alle brug for at få lettet vort sind og vores tanker.
Ved at få en større indsigt i dine egne værdier, behov og grundlag for livet kan du udarbejde din egen livsfilosofi, således at du kan leve efter dine principper for livet og dermed opnå en større grad af lykke. Det er dit liv det handler om, og derfor også dine præmisser, som skal være gældende for dit fremtidige liv.
Bogen er opdelt i:
Del I Kend dig selv.
Del II Vedkend dig selv.
Del III En ny livsfilosofi
Held og al lykke med din videre færd i livet!
Uddrag af bogen
En eksistentiel krise kan opstå, når de svar, som du tidligere havde til meningen med livet samt din plads i det, ikke længere giver tilfredsstillelse, retning eller fred i dit sind.
En krise af eksistentiel karakter er ofte forårsaget af utilfredsstillende forhold, magtesløshed eller kedsomhed. Det kan også skyldes psykisk sygdom, især depression, som ofte fratager et menneske oplevelsen af meningen med livet
For at kunne forholde og beskæftige dig med en eksistentiel krise kræver det, at du kender eller genkender din sindstilstand ved at foretage en opgørelse af de kriser du har haft og forsøge at finde en fællesnævner, et aspekt eller sammenhæng. At vide hvorvidt de alle udpræget har en fælles årsag.
Om forfatteren
Charlotte Adserballe Dahl (f. 1960) er HA og HD, folkeskolelærer og PD i ledelse/filosofi. Har i mange år arbejdet som chef inden for salg og marketing. Desuden har hun været kvalitetschef i en mellemstor virksomhed og havde i den sammenhæng ansvaret for etablering og opfølgning af kvalitetsmål hos hver enkelt medarbejder, organisationen samlet samt virksomhedens overordnede kvalitetsmål. Hun er desuden forfatter til en lang række artikler om blandt andet depression samt et oplæg til den socialdemokratiske regerings nedsatte psykiatriudvalg i forbindelse med Psykiatriplan 2020.
Format:
Język:
Duński