Testosteron rex
myten om at vores hjerne har et køn
Opis książki
Hvordan forsvarer du dig over for neurosexisme? Måske med argumentet om, at det ville være så fint med ligestilling – men nu er der altså biologisk forskel på drenge og piger: Drenge producerer mere testosteron, der gør dem aggressive og risikovillige, og piger er bare mere empatiske og monogame. Og hvor skønt det end ville være med ligeløn og lige fordeling på direktørgange og i vuggestuer, betyder biologien, at selv om vi skaber lige adgang, vælger piger og drenges hjerner forskellige stykker legetøj, studier, jobs og liv.
Tag med psykologen Cordelia Fine på veloplagt videnskabelig mytesprængning. Forskningen har nemlig bevæget sig meget langt, siden man mente, man kunne aflæse menneskelig adfærd fra forsøg med bananfluer, og at stenalderen mest bestod af piger, der øvede pincetgreb og plukkede bær, men drengene jagede - og at det har noget at sige om den måde, vores køn udtrykker sig på i dag, hvorfor og hvordan vi har sex, hvilke jobs vi vælger, eller hvordan vores personlighed og hjerner formes.
Der findes forskelle mellem mennesker. Også mellem kønnene. Men forskningsresultaterne er langt mere komplekse – og spændende – end vi normalt taler om. Faktisk er det særligt interessante ved os mennesker, hvorfor der er så lille forskel på mænd og kvinder? Svaret vil måske overraske nogen.