Okładka książki dla Voittava joukkue
Nadchodząca książka

Audiobook i e-book: 27.02.2025

Voittava joukkue

Hornet-lentäjän opit tiimityöhön

Opis książki

”Jos olemme kaikki samaa mieltä, joku meistä ei ajattele.”

Kun oma elämä riippuu siitä, miten yhteistyö omassa joukkueessa onnistuu, tiimityöhön tulee kiinnittäneeksi aivan erityistä huomiota.

Tiimityötä on kaikki se taikuus, jolla joukkue muuttaa käytössään olevat resurssit tuloksiksi. Voisi luulla, että hävittäjälentäjät ovat yksinäisiä susia, joiden tärkein ja ainoa työkaveri on huipputeknologiaa edustava tappokone. Todellisuudessa hävittäjälentäjät muodostavat äärimmilleen viritetyn joukkueen ja laboratorion ihmisten kanssa toimimisesta paineen alla. Tutkija Heikki ”Duracell” Mansikka kertoo hävittäjälentäjän näkemyksen tiimin jäsenenä olemisesta, siinä toimimisesta, sen johtamisesta ja päätöksenteosta monimutkaisissa ja muuttuvissa tilanteissa. Taustalla on paitsi vuosien kokemus hävittäjälaivueen jäsenenä ja johtajana myös tieteellinen tutkimus, jonka tulokset Mansikka on uuttanut ymmärrettävään ja viihdyttävään muotoon.

Everstiluutnantti (evp.) Heikki Mansikka on lentänyt Suomen ilmavoimissa Hornetilla kolmella vuosikymmenellä ja edennyt Hornet-lennonopettajaksi ja Hornet-laivueen komentajaksi. Hän teki hävittäjälentäjien kognitiivista kuormitusta ja suorituskykyä käsittelevän väitöskirjan Coventry Universityssä ja on Maanpuolustuskorkeakoulun dosentti. Mansikka toimii lisäksi Chief Air Combat Scientist -roolissa suomalaisessa puolustusalan yrityksessä tehtävänään tutkia ja kehittää Ilmavoimien ja erityisesti hävittäjälentäjien suorituskykyä.