Book cover for Blåst
Upcoming book

Audiobook & E-book: 10/11/2024

Blåst

Description of book

”Erlend Loe är Norges svar på Nick Hornby, fast galnare och roligare (sjukt rolig). Hans sätt att ta tempen på samtiden har gett honom kultstatus och det är helt rätt.”

Amelia

”Hans dråpliga ironier är både bitska, träffande och varmt varsamma på samma gång.”

Aftonbladet

Blåst är en humoristisk berättelse om maktlöshet, om en omtumlande kärleksrelation. Plötsligt en dag är hon bara där, hemma hos honom. Innan han vet ordet av har hon flyttat in i hans hem och blivit en del av hans liv. Men kärleken är både överväldigande och komplex, och ibland behöver han komma ifrån för att få en paus. Då går han till simhallen och simmar längd efter längd. Sedan blir allt bättre igen. Tills hon lämnar honom för en annan.

Erlend Loe debuterade med denna roman som tjugofyraåring och fick översvallande recensioner. Med ett enkelt och rakt språk, och glimten i ögat, låter han den unge mannen fundera kring de stora frågorna i livet.

”Blåst är en perfekt generationsroman.”

Dagens Nyheter

Erlend Loe är en kritikerrosad och prisbelönt författare. Han debuterade 1993 med Blåst (Tatt av kvinnen) och fick sitt genombrott några år senare med generationsromanen Naiv. Super. Drömmarnas cykelregister är hans senaste roman och den fick ett varmt mottagande i hemlandet Norge. Här är hans säregna naivistiska stil på topp och bjuder på både skratt och insikter om människan och vår samtid.