Book cover for Kärlekens idioter

Kärlekens idioter

Description of book

Välkommen till kärlekens idioter:

Simona är i full kontroll! Hon skriver listor på allt hon vill komma ihåg och allt hon måste förtränga. Hon vill aldrig mer behöva springa runt och leta efter sitt krossade hjärta eller andra kroppsdelar. Men om en månad tar sonen Albin studenten, sen kanske han bara drar och lämnar Simona helt ensam kvar i Lilla Bävan (med sina listor och kroppsdelar). Hur ska hon kunna kontrollera bort det?

JP är gjord bland 1600-talsböcker, fick sin första kyss av en italiensk bokhandlerska och är uppvuxen i ett antikvariat tillsammans med sin pappa. Antikvariatet har varit det enda beständiga i JPs annars väldigt flyktiga liv. Men nu är pappa död, alla böckerna är bortskänkta, många andra kyssar kyssta och lokalen uppsagd. JPs liv har alltid kretsat kring de stora historierna. Men nu är det dags för honom möta sin egen.

Gertrud blev bibliotekarie för att hon älskade litteratur och tystnad. Inte som nu. När man ska vara någon sorts eventmänniska och bibliotek kallas för det hemska ordet mötesplats! Numera lever Gertrud (tack och lov) ett stilla pensionärsliv i sitt vindpinade sommarhus i Lilla Bävan. Läser böcker på heltid och umgås bara med sin själsfrände sedan 70 år tillbaka: kastanjeträdet Alice B Toklas.

Kärlekens idioter är en saga om några människor som tror de vet precis hur de ska rädda sig själva. Men när Gertruds kastanjeträd försvinner spårlöst, helt utan logiska förklaringar, blåser även våra vänners räddningsmanualer bort. Kontroller tappas för att aldrig hittas igen, 30 000 böcker dyker upp, nycklar till gömda portar upptäcks och hjärtan börjar slå så högt att marken i Lilla Bävan skakar.

"En oemotståndlig, livsbejakande berättelse om passionerad kärlek, fransk kokkonst och livet på landet." Aftonbladet

"Ett genuint lyckopiller för alla som vill bli roade och lyckliga av att läsa" BTJ, 5/5 i betyg.

EMMA HAMBERG har en bakgrund som illustratör, programledare och chefredaktör. Under de senaste två decennierna har hon etablerat sig som en av Sveriges främsta skönlitterära författare, med storsäljande succéer som Resten av allt är vårt (2019) och Je m appelle Agneta (2021). Hon har även skrivit den originella och uppskattade kokboken Au pif! Franska recept och små berättelser (2022).

Author.Emma Hamberg
Narrator.Emma Hamberg

AudiobookE-book

Swedish