Book cover for Naiv. Super
Upcoming book

Audiobook & E-book: 10/11/2024

Naiv. Super

Description of book

”Erlend Loe är Norges svar på Nick Hornby, fast galnare och roligare (sjukt rolig). Hans sätt att ta tempen på samtiden har gett honom kultstatus och det är helt rätt.”

Amelia

”Hans dråpliga ironier är både bitska, träffande och varmt varsamma på samma gång.”

Aftonbladet

Att förlora mot sin bror i krocket får romanens huvudperson att fullständigt tappa hoppet. Den existentiella krisen är ett faktum, och han lämnar allt och börjar fundera över livet. Hur hänger allt egentligen ihop och vad är meningen med allt? Med hjälp av en boll och en bultbräda, nya bekantskaper och en vistelse i New York återfinner han till slut tron på livet, på vänskapen och kärleken.

Naiv. Super är en enkel historia om väldigt komplicerade saker. Med sin alldeles egna blandning av humor, ironi och naivitet berättar Erlend Loe träffsäkert om vår tids unga människor.

”En otroligt rolig bok.”

Gotlands Tidningar

Erlend Loe är en kritikerrosad och prisbelönt författare. Han debuterade 1993 med Blåst (Tatt av kvinnen) och fick sitt genombrott några år senare med generationsromanen Naiv. Super. Drömmarnas cykelregister är hans senaste roman och den fick ett varmt mottagande i hemlandet Norge. Här är hans säregna naivistiska stil på topp och bjuder på både skratt och insikter om människan och vår samtid.