Book cover for Skallben
Upcoming book
E-book: 11/22/2024Audiobook: 10/2/2024

Skallben

Description of book

I "Skallben", Johan Brännströms femte bok om journalisten och utredaren Mikaela Sköld, har Mikaela väckts ur sin koma och påbörjat rehabiliteringen efter vad som hände i "Splitter". I sviterna av skallskadan drabbas hon även av personlighetsförändringar och villfarelser. Hon misstänker att någon suttit i hennes rum på nätterna. Av personalen får hon veta att en man som sade sig vara hennes bror besökt henne. Men Mikaela har ingen bror ...

Snart börjar länkar skickas till henne. Till Darknet. Där upptäcker Mikaela till sin chock att hennes röntgenbild och patientjournaler har läckts. När Mikaela skrivs ut börjar hon nysta i vem som ligger bak­om läckan. Och snart gör hon en upptäckt som ger henne rysningar: Hurtcoreking är tillbaka. Mannen som arrangerade sadistiska red rooms på Darknet. Hon får veta att han har rymt och anar att han vill hämnas för att hon satte dit honom för kidnappningen av Vanja. I panik tar Mikaela med sig dottern upp till sina föräldrar i Härnö­sand.

Johan Brännström har en osviklig förmåga att skriva om aktuella samhällsfenomen med en spänningsnivå som ligger på bristningsgränsen. Denna gång drar han in läsaren i en psykologisk mardrömslabyrint där Mikaela Sköld tvingas konfrontera sitt förflutna en gång för alla.

AudiobookE-book

Swedish