Book cover for Supermarsu ja valheiden vangit
Upcoming book

Audiobook & E-book: 4/14/2025

Supermarsu ja valheiden vangit

Description of book

Tästä seikkailusta on leikki kaukana!

Supermarsu-Emilian koulun rehtori lähtee maailmanympäripurjehdukselle. Rehtorin sijaiseksi tulee Meri Boo, jonka määräämät uudet säännöt astuvat heti voimaan. Alkajaisiksi vuoden ruutukielto kaikille koulun oppilaille! Sääntö pätee myös oppilaiden vapaa-aikaan, eli edessä on totaalinen ruuduttomuus ja paluu pihaleikkeihin. Vanhemmat ovat onnessaan, mutta lapset kauhuissaan.

Meri Boo vaahtoaa jatkuvasti siitä, että ennen lapset leikkivät pihalla ja viettivät paljon parempaa elämää kuin nykylapset. Mutta onko se koko totuus?

Tuttu mummo kertoo Emilialle, että on lapsia ennenkin pitänyt patistella pihalle, silloin oltiin liikaa telkkarin tai kirjan ääressä. Totuuden paljastanut mummo katoaa ja muutakin kummallista alkaa tapahtua. Emilia haistaa palaneen käryä ja lähtee Jättiläismarsun vinkistä tutkimaan asiaa San Franciscoon ja Alcatrazin vankilasaarelle. Onko hylätyn vankilan tyrmässä vielä joku?

Supermarsu-kirjat tunnetaan omaperäisestä huumoristaan ja oivaltavista teemoistaan. Vauhdikkaissa tarinoissa tavallinen arki vaihtuu lennosta jännittäviin seikkailuihin ja fantastisiin käänteisiin.

Supermarsu on saavuttanut suurta menestystä kirjojen lisäksi näyttämöllä ja valkokankaalla. Voipa hänet myös bongata Terveystalo-ketjussa.

Helsingissä asuva Paula Noronen on rakastettu kirjailija ja mediapersoona. Supermarsun lisäksi hänet tunnetaan mm. helppolukuisesta Yökoulu-sarjasta sekä Minna Kivelän kanssa kirjoitetuista Hulluista saduista.

Pietarsaarelainen Terese Bast on monipuolinen taiteilija, kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hänen kuvituksensa ovat tuttuja lukuisista suosituista lastenkirjoista.