Jaakko Heinimäen kirjanen avaa keskustelua suomalaisesta työkulttuurista yhteisten arvojen ja näiden taustalla vaikuttavien hyveiden kautta. Jokaisen työyhteisön hyveet pitäisi määritellä porukalla yhdessä, koska ne vaikuttavat siihen, millaiseksi työyhteisö arvoiltaan ja tavoiltaan muodostuu.
Harvasta asiasta liikkuu niin paljon vääriä käsityksiä kuin luterilaisesta työetiikasta. Onko luterilainen työmoraali niin tiukka kuin kuvittelemme? Paisuttelemmeko liikaa työmääräämme, vai mistä puheet suomalaisen työelämän ankeudesta johtuvat?
Hauskalla ja omintakeisella tavalla kirjoitettu kirjanen muistuttaa, onko kasvu tärkeää vain itsensä vuoksi ja onko huono omatunto itse asiassa hyvä omatunto, kun asiaa tarkemmin pohtii.
Heinimäki muistuttaa oivaltavilla esimerkeillään, että moraalin maailmassa huumorintaju ja viisaus kulkevat rinta rinnan: huumori paljastaa sokean moraalin naurettavuuden, viisaus taas avaa sokean silmät näkemään.
Ja omasta työstään saa ja pitää olla ylpeä, koska porukka, joka tuntee oman arvonsa, on ylpeä muttei koskaan ylimielinen, vaan antaa tilaa muille omalla esimerkillään.
Kirjanen sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita työelämän kehittämisestä, kuten johtajien ja esimiesten yöpöydälle muistuttamaan yhteisten arvojen tärkeydestä.