Korstogene
Beskrivning av boken
Middelalderens korstog til Mellemøsten er et blodigt kapitel i kristendommens og Europas historie. Mange er af den opfattelse, at de blev sat i gang af pave Urban II's tale i 1095, men i virkeligheden var pavens tale blot katalysator for spændinger, der havde opbygget sig mellem henholdsvis Europa og Mellemøsten og kristendommen og islam igennem mange år.
I "Korstogene" fortæller forfatterne om, hvordan paven og de europæiske riger så islams udbredelse i Mellemøsten, Nordafrika og Syd- og Østeuropa som en trussel mod deres egen eksistens og kristendommens overlevelse. Korstogene var en reaktion på denne frygt, og som forfatterne påpeger, skal de ses som det særlige middelalderfænomen, de var.
Bogen fortæller også om islams grundlæggelse og udbredelse, samt hvordan henholdsvis den muslimske og den kristne krigerideologi har udviklet sig over århundreder. Til slut behandler bogen den konflikt, vi ser i dag, mellem det kristne og det muslimske verdenssyn og dens relation til korstogene.
Michael Pihl er lektor i historie og tysk ved Sorø Akademis Skole. Jesper Rosenløv er cand.mag. i historie og religion og ph.d. i historie. Sammen har de skrevet bogen "Korstogene", som er velegnet til undervisning.