Bokomslag för Parantavat puutarhat
Kommande e-bok
2025-04-29

Parantavat puutarhat

Beskrivning av boken

Puutarha on kaikkien aistien kokemus – ilon, ystävyyden, virkistymisen, tervehtymisen ja mielenrauhan lähde

Puutarhan juuret ovat paratiisissa, paikassa, jossa keho ja sielu lepäävät. Kirjassa kerrotaan, miten tämä pyrkimys näkyy eri kulttuurien ja nykypäivän puutarhoissa. Teos tarjoaa loistavia ideoita ja vinkkejä kotipuutarhurille!

Parantavat puutarhat on kattava esitys erilaisista parantavista puutarhoista ympäri maailmaa – unohtamatta meille tuttuja puutarhamuotoja. Kauneuden, harmonian ja mielenrauhan kaipuu yhdistää puutarhoja.

Kirjassa esitellyt puutarhat näyttävät, miten monia eri mahdollisuuksia on luoda parantavia puutarhoja. Näitä puutarhoja löytyy paitsi Euroopasta ja Pohjoismaista myös Yhdysvalloista, Latinalaisesta Amerikasta, Kiinasta, Japanista, Indonesiasta ja Intiasta. Valokuvat on ottanut Sinikka Piippo itse monilla maailmanmatkoillaan.

Puutarhojen moninaisuus ilmenee metsäpuutarhoissa, hyöty- ja yrttitarhoissa, huvipuutarhoissa, monissa erilaisissa henkisissä ja maagisissa puutarhoissa, salaisissa puutarhoissa, luonnonmukaisissa puutarhoissa, perhos- ja pörriäispuutarhoissa sekä aistipuutarhoissa väreineen, tuoksuineen ja äänineen.

Kasvitieteilijä, professori Sinikka Piippo on kirjoittanut yli 300 tieteellistä ja populaaria artikkelia ja julkaisua. Suurelle yleisölle suunnattua tuotantoa ovat muun muassa Suomalaiset marjat, Mielen ruokaa, Elinvoimaa mausteista, Puhdasta ravintoa, Elinvoimaa puista, Villivihannekset, Suomen sammalet (yhdessä Timo Koposen kanssa) sekä Rakkauden rohdot. Piippo on julkaissut yhdessä Pertti Salon teokset Terveyttä sienistä, 100 teeyrttiä luonnosta ja puutarhasta ja Vastustuskykyä kasveista.