Book cover for Dolt under isen

Dolt under isen

Description of the book

I Fjällforsen, ett samhälle där vardagen blandas med det extraordinära, driver Katinka Månstråhle ett pensionat och en vargpark. Hennes värld förändras när hon bevittnar märkliga himlafenomen som får andra i samhället att misstänka utomjordisk aktivitet. Hennes initiala skepsis försvinner när hon bevittnar ett UFO och får veta om en nedfrusen utomjording, gömd i en frys i femtio år.

Roger, Katinkas fästman, har länge trott på utomjordingars existens och har till och med förberett sig genom att bygga en bunker. Det blir tydligt för Katinka att utomjordingarnas försök att upprätta kontakt är kopplade till deras frusna kamrat. När de konfronteras med denna överväldigande upptäckt, står Katinka och Roger inför utmaningen att etablera kommunikation med dessa främmande varelser.

Drivna av mod och en outsläcklig nyfikenhet, påbörjar de en spännande resa fylld av mysterier. Tillsammans bygger de en ubåt för att utforska ett tidshål i en sjö i närheten, med hopp om att deras uppdrag kan bidra till att återföra den nedfrusna utomjordingen till sitt folk.

Dolt under isen är en berättelse där småstadslivet möter science-fiction och magisk realism, allt levererat med en lättsam humor.

Author.Andreas Jemn

E-book

Swedish