Bookbeat logo
Upcoming audiobook
18/04/2025

Juhlapäiviä

Description of the book

Uusi kirjailija Keltaisessa kirjastossa!

Hurja, riipaiseva ja väliin liki sietämättömän jännittävä. Jo Ann Beardin Juhlapäiviä-novellikokoelma särkee paitsi genrerajat myös lukijan sydämen.

Jo Ann Beard yhdistää kirjallisen taituruuden muistin voimaan ja reportaasien armottomaan suoruuteen. Hän vangitsee kertomuksiinsa jokapäiväisen elämän koko kirjon, pienistä valonpilkahduksista hetkiin, jolloin elämä ja kuolema ovat vaakalaudalla. Beardin teksteissä intensiivinen toden tuntu vie lukijan suoraan tapahtumien ja tunnetilojen ytimeen.

"Beard tekee kunniaa ihmisyyden kauneudelle, pyhyydelle ja koomisuudelle." – Sigrid Nunez

”Omintakeinen ja pahaenteinen vaan ei synkkä. Beardin pisteliäs huumori ja järkähtämätön myötätunto tekevät hänestä parasta seuraa.” – Jonathan Franzen

Yhdysvaltalainen Jo Ann Beard (s. 1955) on kirjailija ja esseisti. Hänen töitään on julkaistu laajalti mm. The New Yorkerissa, Tin Housessa ja lukuisissa antologioissa. Hänelle on myönnetty useita arvostettuja palkintoja sekä Guggenheim-säätiön apuraha. Sarah Lawrence Collegessa New Yorkissa opettava Beard on pitkään ollut kirjallisten piirien lemmikki, joka vasta nyt on nousemassa suuren yleisön tietoisuuteen.