Book cover for Muuttuja X
Upcoming book

Audiobook & E-book: 23/01/2025

Muuttuja X

Description of the book

Se ei pelaa, joka pelkää.

Vanessa Frank -sarjan 5. osa Muuttuja X pureutuu häikäilemättömään peliin pelien takana. Urheilumaailman pimeät markkinat manipuloivat tuloksia ja syytävät rahaa rahan luokse – korruption ja väkivallan keinoin.

Vanessa Frank on jättämässä työnsä rikostutkijana suojellakseen tytärtään Celineä. Mutta kun kuuluisan jalkapalloilijan vaimo löydetään murhattuna luksushuvilastaan, rikos ei jätä Vanessaa rauhaan.

Samaan aikaan lähiöpoika toiselta puolelta kaupunkia taistelee valoisamman tulevaisuuden puolesta. Unelma ammattijalkapalloilijan urasta tekee hänestä helpon saaliin kierolle pelille.

Pian käy ilmi, että useat kohtalot kietoutuvat mahdottomaksi yhtälöksi, ja Vanessa Frankin on löydettävä tuntematon muuttuja X. Vastassaan hänellä on rikollisverkostojen vaarallisimmat voimat.

Pascal Engman (s. 1986) on Expressenin entinen toimittaja ja sukupolvensa luetuimpia ruotsalaisia dekkaristeja. Suositun Vanessa Frank -sarjan myötä Engman on osoittautunut yhteiskunnallisen jännityksen mestariksi. Sarja pureutuu nykyajan kipupisteisiin: luokkaeroihin, pakolaisuuteen, kulttuuriseen identiteettiin ja yhteiskunnallisiin ääri-ilmiöihin.

Engmanin kirjoja on myyty yli miljoona kappaletta 24 maassa. Engman asuu Tukholmassa, mutta joka vuosi hän matkustaa toiseen kotimaahansa Chileen kirjoittamaan uutta kirjaa.