Book cover for Unikankareen kellot

Unikankareen kellot

Description of the book

Sydäntäsärkevä historiallinen rakkaustarina jatkuu!

Leskeksi jäänyt Priitta huolehtii velallisen torpan taloudenpidosta parhaansa mukaan, kun valtaporvari Joakim Måns pyytää häntä taloonsa piiaksi. Työssä Priitta joutuisi kohtaamaan nuoruudenrakkautensa, Joakimin veljen Hannun. Velallisella talonpoikaisvaimolla vaihtoehtoja ei kuitenkaan ole.

Pian Priitta saa nähdä, että tunteet ylempisäätyistä, papiksi valmistunutta Hannua kohtaan eivät ole laantuneet. Samalla myös Joakim Måns alkaa kuitenkin osoittaa kiinnostusta kaunista Priittaa kohtaan ja tekee tälle yllättävän ehdotuksen. Priitta huomaa olevansa kummankin veljeksen intohimon kohde, ja hän joutuu tekemään vaikean valinnan järjen ja tunteiden ristipaineessa.

Unikankareen kellot on 1600-luvun Turkuun sijoittuvan historiallisen sarjan toinen osa, joka jatkaa Priitan ja Hannun tarinaa. Sarja kuvaa myös vangitsevasti ajan polttavia yhteiskunnallisia jännitteitä sekä arkielämää suurvalta-ajan Suomessa.

Mirja Heikkilä (1921–2000) oli viipurilaissyntyinen kirjailija, joka kirjoitti historiallisia rakkausromaaneja. Heikkilän neljä julkaistua kirjaa sijoittuvat kaikki tunnelmalliseen 1500- ja 1600-luvun Turkuun.