Kaksi aikamme mielenkiintoisinta yhteiskunnallista ajattelijaa katsovat talouden perimmäisten kysymysten taakse, talouskeskustelussa vaikuttaviin ennakko-oletuksiin, virhepäätelmiin ja myytteihin.
Mistä me oikeastaan puhumme, kun me puhumme taloudesta? Miksi talouspolitiikassa on niin vaikea löytää yhteisiä keinoja, silloinkin kuin päämäärä vaikuttaisi olevan yhteinen? Ja miksi talous on ylipäänsä saanut niin määräävän roolin 2000-luvun yhteiskunnallisen keskustelussa?
Keskusteluja taloudesta on oikeisto-vasemmisto -jaottelun ylittävä, ajatuksia herättävä teos, joka pakottaa lukijan uudelleenarvioimaan omia käsityksiään taloudesta, sen keinoista ja päämääristä.
Tietokirjailija, filosofi Tommi Uschanov (s. 1975) on julkaissut aiemmin neljä kirjaa: Mikä vasemmistoa vaivaa?, Suuri kaalihuijaus, Miksi Suomi on Suomi sekä kulttuuripessimismiä käsittelevän Hätä on tarpeen. Hänen vuonna 2015 nettilehti Long Playssa julkaisemaansa essee Minä ja Juhana Vartiainen herätti paljon keskustelua niin oikealla kuin vasemmalla.
Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartianen (s. 1958) on sukupolvensa tunnetuimpia taloustieteilijöitä. Hän on viimeksi työskennellyt Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtajana ja sitä ennen Ruotsin kansallisen taloustutkimuskeskuksen tutkimusosaston johtajana. Vartiainen oli SDP:n pitkäaikainen jäsen vuoteen 2015 saakka.