Luovaa kirjoittamista tutkijoille
Buchbeschreibung
Tutkimuksen tekeminen on luovaa työtä, joka järjestelmällisyyden ja sitkeyden lisäksi vaatii alttiutta heittäytyä, kokeilla ja tunnustella uusia näkökulmia. Tämä kirja toimii oppaana, joka tukee tutkimusprosessia luovan kirjoittamisen menetelmiä hyödyntäen.
Kirjassa yhdistyvät teoreettinen tieto, tekijöiden omakohtaiset kokemukset ja kirjoitusharjoitukset. Harjoitusten tavoitteena on kokeilla erilaisia kirjoittamisen tapoja, madaltaa kirjoittamisen kynnyksiä, ja tuoda tekstiin uusia, lukijan mielenkiintoa ylläpitäviä esitystapoja.
Luova ja reflektoiva kirjoittaminen tukee tutkijan ajattelua ja argumenttien kehittelyä, auttaa hahmottamaan työn erilaisia vaiheita ja omia työskentelytapoja sekä löytämään tutkimusaiheeseen uusia näkökulmia.
Teos on tarkoitettu yliopistolliseksi kurssikirjaksi humanistisille tieteenaloille, kuten historian, kielten, kulttuurien ja taiteiden tutkimuksen oppiaineisiin, mutta teoksen näkökulmia ja harjoituksia voi soveltaa myös vaikkapa yhteiskuntatieteellisillä aloilla.
Kirjan kirjoittajat ovat kolme kirjoittamiseen intohimoisesti ja ennakkoluulottomasti suhtautuvaa tutkijaa. FT Emilia Karjula on kirjailija ja kirjoittamisen opettaja. Dosentti Jaana Kouri on tutkija, kirjailija ja sanataideohjaaja. Dosentti Tiina Mahlamäki on yliopistonlehtori ja tietokirjailija.