Boekomslag van Ingen
Verwachte uitgave

Luisterboek & E-book: 22/10/2024

Ingen

Beschrijving van het boek

Medan vintern tar sitt strupgrepp om Stockholm skjuts en näringslivstopp ihjäl på en exklusiv privatfest. I en annan del av stan mördas en gängkriminell på ett vattenpipscafé och i takt med att skjutningarna ökar måste polisinspektör Vanessa Frank och kollegorna på Grova brott agera. De står inför ett nytt Sverige där ungdomar nyttjas som barnsoldater. I den nya verkligheten räcker det inte att hitta den som hållit i vapnet för att lösa brotten.

När en lastbil hittas i dikesrenen på E4:an med flera döda flyktingar blir situationen i polishuset än mer trängande och Vanessa känner hur situationen håller på att glida henne ur händerna.

Miranda Nunez beger sig ut på en farlig färd med båt från Västafrika. Via Europa ska hon ta sig till Sverige där hennes son finns som hon till varje pris måste hitta. Drömmen om att ge honom en bättre framtid i Sverige grusas efter att hon själv hamnar i klorna på människohandlare. Men det finns fler som jagar henne, och av helt andra själv än hon kan ana.

INGEN är en omskakande thriller om en samtid i förfall. Med journalistisk skärpa berättar Pascal Engman om det nya, hårda Sverige där den organiserade brottsligheten utökar sin makt. Men i mörkret finns också solidaritet och inte minst skildrar Pascal Engman människans allra starkaste drivkraft; att skydda sina barn och ge dem en bättre framtid.

Pascal Engman var tidigare journalist på Expressen. Hans journalistiska öga gör sig påmint i författarskapet. I Vanessa Frank-böckerna har han avhandlat extrema samhällsfenomen som högernationalister, incels och islamister. Frågor om klass och identitet är beståndsdelar som löper som en röd tråd genom Pascal Engmans författarskap. Han är idag en av de mest lästa författarna i sin generation.

Zweeds