Det är inte dumt att vara snäll : (nytgåva för barn 9-12)
Tietoa kirjasta
Det har gått 20 år sedan Stefan Einhorn skrev sin bok Konsten att vara snäll och behovet av snällhet och önskan om mer av det i världen har inte precis minskat. Det känns viktigare än någonsin med medmänsklighet, godhet, snällhet, ja att människor är schyssta mot varandra, i en tid av krig, pandemier och miljöförstöring.
I ett gemensamt projekt har nu barnpsykologen Liv Svirsky och Stefan Einhorn skrivit en pendang till snällhetsboken och gjort en ny version som riktar sig särskilt till barn mellan ungefär 9 och 12 år. Syftet är att ge motivation, kunskap och inspiration till unga i en orolig tid.
I Det är inte dumt att vara snäll möter vi tvillingarna Leah och Leo som stökar runt och hamnar fel ibland men som lär sig mer och mer om hur man kan behandla varandra på ett bra sätt – och att det faktiskt finns fördelar med att vara snäll. Det finns till och med vetenskapliga studier som visar att vi själva gynnas av att vara snälla! Antagligen beror det på att omhändertagande, empati och medkänsla har varit en överlevnadsfördel under evolutionen. Och det behövs minst lika mycket i dag.
Stefan Einhorn är professor, läkare med onkologi som specialitet och ordförande vid Centrum för social hållbarhet vid Karolinska Institutet. Han har skrivit 16 böcker varav de senaste på Natur & Kultur; Konsten att fördärva sitt liv, Konsten att mötas, Tillåt mig tvivla och Handbok i (miss)lyckat föräldraskap. Hans bok Konsten att vara snäll utkom 2005, har sålt drygt 350 000 ex i Sverige och översatts till 19 språk.
Liv Svirsky är leg. psykolog och leg. psykoterapeut. Hon har tidigare skrivit nio barnböcker om känslor och är även författare till flera böcker som riktar sig till profession och föräldrar, däribland God Natt: om små och stora barns sömn. Tillsammans med ett par kollegor driver hon podden Barnpsykologerna.
Muoto:
Kielet:
ruotsi