Couverture de livre pour Ingehouden tranen
Livre à venir

Livre audio et e-book: 03/03/2025

Ingehouden tranen

Description du livre

Dit is het verhaal van Misty. Zij en haar zusje leven als kindslaven bij hun moeder en stiefvader op een boerderij in de bergen, in een geïsoleerde amishgemeenschap. Daar komt ze bloot te staan aan seksueel misbruik en geweld.

Als Misty haar tienerjaren bereikt, zijn haar ouders als de dood dat zij met haar zusje de benen zal nemen. Ze worden gescheiden en bij verschillende gezinnen ondergebracht in het amishdorp. Dan wordt Misty aangerand door de bisschop. Net als andere geloofsgemeenschappen hebben ook de amish een broertje dood aan inmenging van buitenaf. Ze geven er de voorkeur aan gevallen van seksueel misbruik intern af te handelen, dus zonder politie. Straf: misbruikers worden voor zes weken met de nek aangekeken. Resultaat: nihil.

Misty raapt al haar moed bijeen en geeft de dader aan bij de politie, vastberaden als ze is om jongere leden van de gemeenschap te behoeden voor verder misbruik. Daarna heeft ze geen andere keus dan het dorp te verlaten. Ze komt terecht in een moderne, haar volstrekt vreemde wereld. Ze heeft slechts vier jaar onderwijs in haar mars en bezit identiteitsbewijs noch Burgerservicenummer.

Vandaag de dag is Misty bezig aan een opleiding Verpleegkunde. Ze zet zich in voor maatschappelijke bewustwording van kindermishandeling.