Couverture de livre pour Tot het laatste uur
Livre à venir

Livre audio et e-book: 26/08/2024

Tot het laatste uur

Het verhaal van de secretaresse van Hitler

Description du livre

De opkomst en val van het Derde Rijk, door de ogen van Hitler's secretaresse. Traudl Junge, de laatste overlevende getuige uit de directe omgeving van Adolf Hitler, werpt met haar memoires een uniek licht op de invloed van een charismatische leider op een jonge vrouw.

Als tweeëntwintigjarige met grote dromen van een danscarrière, nam Traudl Junge in 1942 een baan aan op het kantoor van de Führer in Berlijn. Hitler benoemde haar al snel tot zijn secretaresse en ze bleef dit tot de val van het Derde Rijk. Ze typte zijn toespraken en brieven en deelde maaltijden met zijn binnenste cirkel. Na de oorlog schreef Junge haar memoires, inclusief haar ervaringen tijdens de laatste uren in Hitlers bunker.

Traudl Junge (1920) schreef na de oorlog haar herinneringen op aan haar tijd als secretaresse van de Führer. Na de processen van Neurenberg besefte ze pas de volledige omvang van Hitlers wreedheden. Als resultaat van het denazificatieproces werd ze beschouwd als een passief lid van Hitlers beweging vanwege haar jonge leeftijd. Ze schreef dat ze zich tot het einde medeplichtig zou blijven voelen. De film 'Der Untergang' (2004) is gebaseerd op haar boek.

Melissa Müller (1967) is een Oostenrijkse journaliste en auteur van de biografie van Anne Frank.