Bokomslag for Isänsä tytär
Kommende bok

Lydbok og e-bok: 7.2.2025

Isänsä tytär

Beskrivelse av boken

Kovasten kylmä veri

Matti Laineen Kovaset-trillerisarjan avausosassa Isänsä tytär maalitettuja journalisteja suojeleva Kata Kovanen vastaa avunpyyntöön, mikä kääntää tähtäimen suoraan hänen omaan otsaansa.

Berliinissä asuva Kata Kovanen työskentelee Armadillo-järjestössä, jonka salaisena tehtävänä on suojella niitä, joita virkavalta ei pysty pitämään turvassa. Hikisen baari-illan päätteeksi Kataan ottaa yhteyttä entinen asiakas, jonka elämästä Suomessa on tehty helvettiä. Tämän journalistin keissistä pitäisi ymmärtää pitää näppinsä erossa.

Rene Kovasen, Lappiin erakoituneen entisen poliisin, luo saapuu vieras menneestä. Tyttärestä on kasvanut samanlainen jääräpää kuin hänet vuosia sitten jättänyt isänsä. Nyt Kata on ajojahdin kohteena. Joku haluaa pois päiviltä sekä hänet että koko Armadillo-järjestön.

Äärimmilleen virittyvä toimintatrilleri Isänsä tytär aloittaa sarjan omalakisista Kovasista, joiden menneisyyden tapahtumat on haudattu hiljaisuuteen. Ensimmäisessä osassa lainsuojattomiksi joutuneiden puolustaminen kääntyy veriseksi pudotuspeliksi.

Matti Laine (s. 1976) on palkittu käsikirjoittaja, näyttelijä ja kirjailija, joka tunnetaan Vitikka-dekkareistaan sekä Paratiisi-tv-sarjasta. Kovaset-trilleritrilogian ensimmäinen osa vie keskelle maalittamisen, korruption ja rikollisuuden julmaa maailmaa. Kirjasarja jatkuu keväällä 2026.