De jacht op mijn verkrachter
Beskrivning av boken
'Aanrander in de val gelokt'. Met dit spectaculaire voorpaginanieuws opent De Telegraaf van 7 juni 2017. In drie krantenpagina's vertelt een 28-jarige vrouw uit Hoorn hoe ze zelf met een list haar verkrachter, Mohammed M., weet op te sporen. De politie weigerde haar te helpen.
Het Telegraaf-artikel oogst woede, ongeloof en verontwaardiging in het hele land. Via de media krijgt de jonge vrouw landelijke bekendheid onder haar schuilnaam Esmée.
Op social media groeit ze uit tot 'heldin Esmée' die het 'Monster Mohammed' (volgens Geenstijl) zelf achter de tralies kreeg.
Moet het slachtoffer van een verkrachting zelf haar dader opsporen? Waarom deed de politie niets met haar aangifte? Krijgt deze verkrachtende asielzoeker hier een verblijfsvergunning? Er volgen kritische Kamervragen. De verantwoordelijke minister gelast een onderzoek waarom de politie in Hoorn het zo verbijsterend liet afweten.
In De jacht op mijn verkrachter vertelt Esmée eindelijk haar complete verhaal, nu onder haar eigen naam Sylvia Veld. Ze vertelt over de pijn die haar bijna fataal werd en hoe ze zelf de dader vindt. Mohammed M. gaat zelfs zo ver om onder Sylvia's naam andere vrouwen te benaderen waar hij sex mee wil.
Na een spectaculaire jacht lokt Sylvia hem in de val. Ze staat op het punt om de Somaliër zelf te arresteren. Uiteindelijk wordt de man door de politie opgepakt. Nog lang blijft de vraag of hij ook wordt veroordeeld.
Sylvia Veld schreef het boek samen met journalist Robert Vinkenborg, die haar hielp bij de jacht op haar verkrachter. Sylvia schaamt zich nergens meer voor en is trots dat ze heeft terug geknokt. In haar boek onthult ze talloze nieuwe feiten, onder meer over haar bewuste keuze om de media in te schakelen.
De jacht op mijn verkrachter vertelt een spectaculair, verdrietig en maatschappelijk zeer relevant verhaal.