Book cover for Omgiven av idioter
Upcoming book

Audiobook & E-book: 29/10/2024

Omgiven av idioter

Jubileumsutgåva

Description of the book

Omgiven av idioter är fenomenet som erövrat en hel värld. På sex kontinenter och 60 språk har läsare fascinerats av dess innehåll.

Tio år har gått sedan den på kort tid blev Sveriges mest sålda bok. Under åren som passerat har Thomas Erikson fått frågor från hela världen kring det som den första utgåvan inte tog upp. Finns det verkligen bara fyra typer av människor? Hur kommer det sig att två personer av samma färg ändå upplevs så olika? Och är det någon skillnad på ålder eller var man kommer ifrån? Allt detta och mycket mer besvaras i denna unika och omarbetade jubileumsutgåva.

Med mängder av nyskrivet material, uppdaterade modeller samt aldrig tidigare presenterade samband är Omgiven av idioter redo att möta såväl nya som redan inbitna läsare. Det verktyg som illustrerats av de fyra färgerna: rött, gult, grönt och blått skapar igenkänning, självinsikt och en svindlande aha-upplevelse och vissa gånger en åh nej-upplevelse.

OMGIVEN AV IDIOTER beskriver konkret och underhållande en av världens mest spridda metoder för att sortera olikheter inom mänsklig samvaro. Boken visar tydligare än någonsin på en av de vanligaste orsakerna till konflikter i vardagen: dålig kommunikation. Och du som läsare får svaret på den eviga frågan om varför är det så svårt att få människor att lyssna.