Kirjankansi teokselle Tårar av tystnad: Sexuella övergrepp, överlevnad och flykt från en Amish-sekt
Äänikirja tulossa
28.1.2025

Tårar av tystnad: Sexuella övergrepp, överlevnad och flykt från en Amish-sekt

Tietoa kirjasta

När Misty var sex år började hennes familj att leva och klä sig som amish. Mistys mamma och styvpappa höll henne och systern fångna på en gård uppe i bergen, där de levde nästan helt isolerade och utsattes för sexuella övergrepp och extremt fysiskt våld.

När Misty blev tonåring var föräldrarna oroliga för att hon och hennes syster skulle fly, och skickade dem till ett amishsamhälle där de döptes och adopterades av amishfamiljer. Några år senare utsattes Misty för sexuella övergrepp av biskopen i församlingen. Amish fokuserar på förlåtelse och hanterar sexuella övergrepp inom den egna församlingen. Det är förbjudet att gå till polisen. Men Misty samlade mod och polisanmälde biskopen för att skydda de yngre medlemmarna i församlingen. Efteråt hade hon inget annat val än att lämna amish, och kastades plötsligt ut i den okända moderna världen, efter bara två årskurser i grundskolan och utan vare sig legitimation eller personnummer.

Idag är Misty utbildad sjuksköterska och studerar till sin magisterexamen. Hon arbetar också aktivt för att öka medvetenheten om övergrepp mot barn.

Detta är hennes historia.