Euroopan esiäidit
43 000 vuotta nykyihmisen historiaa
Beskrivelse av boken
Mistä tulemme, keitä olemme ja mitä voimme oppia menneisyydestämme?
August-palkittu tietokirjailija Karin Bojs herättää esihistoriamme eloon mestarillisesti. Uudet tutkimusmetodit ovat paljastaneet paljon sellaista, mikä saa meidät kyseenalaistamaan aiemmat käsitykset kaukaisten esiäitiemme elämästä ja roolista eurooppalaisten yhteiskuntien muodostumisessa.
Uusimpaan DNA-tutkimukseen nojaten Karin Bojs etsii vastauksia kysymyksiin, jotka ovat nykyaikana relevantimpia ja kiinnostavampia kuin koskaan: Olivatko miehet ja naiset tasa-arvoisempia esihistoriallisessa Euroopassa kuin nykyisin? Mikä oli naisten rooli kansojen muuttoliikkeissä ja kulttuurien sekä yhteiskuntien muodostumisessa? Mitä todisteita on siitä, että patriarkaatti ei ole ihmiskunnan alkuperäinen – saati luonnon sanelema – asiaintila? Ja milloin siitä tuli vallitseva yhteiskuntajärjestelmä?
Omaan vangitsevaan tyyliinsä Karin Bojs yhdistää vankan tutkimustiedon viihdyttäviin tapahtumakuvauksiin vieden lukijan huikealle matkalle esiäitiemme historiaan ja eurooppalaisen ihmisen kehitysvaiheisiin.
” Kiehtova lukuelämys täynnä oivalluksen hetkiä.” – Dagens Nyheter
Karin Bojs on yksi Ruotsin tunnetuimpia ja tunnustetuimpia tiedetoimittajia ja tietokirjailijoita. Hän työskenteli vuosia Dagens Nyheter -sanomalehden tiedetoimituksen toimituspäällikkönä. Karin Bojs on Tukholman yliopiston kunniatohtori, ja hän on saanut kirjoituksistaan lukuisia palkintoja. Karin Bojsin edellinen teos Homo europaeus – Eurooppalaisen ihmisen pitkä historia sai Ruotsin arvostetuimman kirjallisuuden alan tunnustuksen, August-palkinnon, vuoden 2015 parhaana tietokirjana. Siitä tuli myös kansainvälinen menestys ja se käännettiin 16 kielelle.