Couverture de livre pour Den farliga helgberusningen: Från regelbunden helgberusning till sjukdom

Den farliga helgberusningen: Från regelbunden helgberusning till sjukdom

Description du livre

Den farliga helgberusningen: Från regelbunden helgberusning till sjukdom

Bokens centrala kapitel är: 61 allvarliga hälsorisker som regelbunden helgberusning kan åstadkomma: En omfattande lista över de många hälsoproblem som kan uppstå från regelbundet helgdrickande.

Har du någonsin undrat vad som verkligen händer med din kropp och ditt sinne under och efter återkommande intag av alkohol? I denna ljudbok utforskar vi den mörka sidan av den till synes oskyldiga helgberusningen och hur den kan leda till allvarliga hälsoproblem. Denna bok är en omfattande guide som täcker allt du behöver veta om de faror som lurar bakom varje glas.

Från innehållet:

Inledning: En introduktion till bokens tema och vad du kan förvänta dig att lära dig.

Faktorer som bidrar till helgberusning: Utforska de sociala, kulturella och personliga faktorerna som gör att många dricker mer under helgerna.

Kort genomgång av svenska och internationella alkoholvanor: Hur står sig svenska vanor jämfört med andra länder?

Vad innebär promille?: En förklaring av vad promille betyder och hur det mäts.

Hur påverkar olika promillenivåer kroppen och psyket?: En djupdykning i hur olika nivåer av alkohol i blodet påverkar din hälsa, både fysiskt och mentalt.

Är intag av alkohol en gång i veckan att betrakta som regelbunden berusning?: En diskussion om vad som klassificeras som regelbundet drickande och dess effekter.

Vad innebär begreppet "allmän berusning"?: Definitionen av allmän berusning och dess kriterier.

Hur olika mängder starköl, vin och sprit påverkar promille och allmän berusning: Konkreta exempel på hur olika drycker och mängder påverkar din promillehalt.

Hur fort går alkohol ur kroppen och kan denna process påskyndas?: Information om nedbrytningen av alkohol i kroppen och myter om hur man kan påskynda denna process.

Varför en viss promille inte bör överskridas: De risker som är förknippade med höga promillenivåer och varför det är viktigt att känna sina gränser.

61 allvarliga hälsorisker som regelbunden helgberusning kan åstadkomma: En omfattande lista över de många hälsoproblem som kan uppstå från regelbundet helgdrickande.

Faktorer som gör att många dricker för mycket alkohol, trots vetskap om hälsoriskerna: En analys av de psykologiska och sociala faktorer som bidrar till överkonsumtion av alkohol.

50 myter om alkohol och vad som verkligen är sant: En avlivning av vanliga missuppfattningar om alkohol och fakta som alla borde känna till.

Upptäck hur du kan göra hälsosammare val, och skydda dig själv och dina nära och kära från de dolda farorna med regelbunden helgberusning. Den farliga helgberusningen är inte bara en varning – det är en uppmaning till förändring och ett liv i balans.